Magyar Anikó fotográfus : "Mit eszünk ma…" című vizsgaremeke
Gyermekkoromból jól emlékszem még, amikor a vasárnapi húsleveshez, pörkölthöz vagy rántott húshoz a nagymamám a baromfiudvarban
elkapta a kiszemelt kakast, vagy tyúkot, elvágta a torkát, megkopasztotta, majd nem sokkal ezután már forrt is az étel a fazékban.
Ehhez képest manapság berohanunk egy gyorsétterembe, veszünk egy „kosár” „friss” rántott csirkét, de tudjuk-e valójában,
hogy pontosan mi, és hogyan kerül a tányérunkra? Tudjuk-e, hogy mit eszünk ma?
Vizsgaremekem elkészítése során erre a kérdésre kerestem a választ egy fiktív újság részére készített fotóriporton keresztül.
Fényképeimet egy olyan baromfi vágóhídon készítettem, ami elsősorban modern nyugati vágást alkalmaz,
de a növekvő piaci igényeknek megfelelően esetenként muszlim halal vágást is végeznek.
Mindannyiunk fejében ott élnek a képek a falusi baromfi vágásról. Célom a fotóimon keresztül bemutatni a nagyipari termelést,
az állatok „humánus” leölését, és a hús feldolgozását.
Magyar Anikó fotográfus - Portfólió