Xmas design Illustratorban
TOP SCHOOL OKTATÁSI KÖZPONT

Fotográfus tanfolyam | Grafikus tanfolyam | Designer tanfolyam

 

1. Illustratorban az első rétegen hozzuk létre a hátteret két különböző színű téglalapból. A példában a fehér és a #6DCCC7 kódszámú színt használtunk.

2. Hozzunk létre egy új réteget, majd a Polygon eszközzel készítsük el a hegyeket.

3. Készítsük el a hegyek alján lévő árnyékokat háromszögekből. Az átlátszóságukat 30%-os értékre, a Transparency panelon a keverési módot pedig (Blending Mode) Multiply-ra állítsuk.

4. Az oldalakon lévő árnyékokat szintén háromszögekből készítsük el. Az átlátszóságukat 30%-os értékre állítsuk, a Transparency panelon a keverési módot (Blending Mode) pedig Multiply-ra.

5. A hegyek csúcsán lévő hótakarót a csillag eszközzel készítsük el. Ehhez készítsünk egy másolatot a hegyekről a Ctrl+C billentyűkkel, majd a Ctrl+F billentyűparanccsal illesszük be.
Hozzunk létre egy többágú csillagot, majd helyezzük rá a kiválasztott hegyre.

Jelöljük ki egyszerre a hegy másolatát és a csillagot. A Pathfinder panel Intersect funkciójával készítsük el az objektumok közös metszetét. A lépést ismételjük meg a többi hegyen is.

6. Hozzunk létre egy új réteget, amire írjuk be a megjelenítendő szöveget, amit a háttérrel azonos színűre színezzünk. Majd hozzunk létre egy másolatot a szövegből, ezt egy sötétebb árnyalatára színezünk. Csúsztassuk el egymáshoz képest a két szöveget úgy, hogy létrejöjjön a kívánt hatás.

 

Nézze meg a többi adventi tutorialt a Top School weboldalán!

 

Tanfolyam ajánló