Tim Burton karakter Photoshopban
TOP SCHOOL OKTATÁSI KÖZPONT

 

1. Nyissuk meg Photoshopban haz "alap.jpg" háttérképet, majd a File menü Place parancs segítségével importáljunk egy arcképet a munkaterületre.

2. Jelöljük ki az ember fejét és nyakát bármilyen kijelölő eszközzel. Ebben a példában a Pen Tool-t használtuk.

3. A kijelölés befejezése után még mindig a Pen Tool eszközön álljunk és úgy kattintsunk a jobb egérgombbal a felszerkesztett görbére. Válasszuk a Make Selection parancsot a megjelenő menüben.

4. A kijelölés finomátásának érdekében nyissuk meg a Select menü Refine Edge eszközét és lágyítsuk a kijelölést.

5. Raszterizáljuk a réteget, majd töröljük ki a hátterét.

6. A Free Transform eszköz (Ctrl + T) segítségével méretezzük, forgassuk és pozícionáljuk a megfelelő helyre a képet.

7. Hozzunk létre rétegmaszkot és töröljük a felesleges részeket.

8. A nyak maszkolásához érdemes lágyperemű ecsetet használni, így finoman össze tudjuk mosni a képeket.

9. Töröljük a Rétegmaszkot a rétegről. A felugró ablakban az Apply lehetőséget válasszuk, így a maszk által elrejtett területek véglegesen törlődnek a képről.

10. Kicsit el kell torzítanunk a fejformát. Válasszuk az Edit menüben a Transform, azon belül pedig a Warp eszközt és növeljük meg a homlok méretét és kissé szűkítsük az állat.

11. További torzításokat hajthatunk végre a Filter menüben lévő Liquify eszközzel.Például a Forward Warp és a Bloat eszközök segítségével megnövelhetjük a szemek méretét és szűkíthetjük a szájat.

12. Ezt követően nincs más dolgunk, mint a fényeket összehanglni a képeken.

 

A feladatot korrekciós rétegek segítségével érdemes elvégezni. Első lépésként hozzunk létre egy Curves korrekciós réteget és a képtől függően sötétítsük vagy világosítsuk a képre. Hozzunk létre egy vágómaszkot a rétegből így csak a fej réteg kap korrekciót.

13. A fej oldalán az árnyákot egy Levels korrekciós réteggel hozzuk létre. Itt is érdemes vágomaszkot használni. A korrekció meghatározása után rétegmaszk segítségével érhetjük el, hogy az árnyék csak az arc megfelelő részén látszódjon.

14. Új Curves korrekciós réteggel világosítsuk ki a fej másik oldalát.

15. A sárgás fényhatás érdekében készítsünk egy új réteget, állítsuk a keverési módot Overlay-re és finoman fessünk világossárga színnel az arc megvilágított részére. Amennyiben túl erős a fény, csökkentsük a réteg Opacity értékét.

 

Nézze meg a többi adventi tutorialt a Top School weboldalán!

 

Tanfolyam ajánló