Vektoros Mikulás Illustratorban
TOP SCHOOL OKTATÁSI KÖZPONT

Fotográfus tanfolyam | Grafikus tanfolyam | Designer tanfolyam

 

1. Hozzunk létre egy új dokumentumot az alábbi beállításokkal.

2. A Rectangle eszközzel hozzunk létre egy egyszerű hátteret, amit a könnyebb munkavégzés érdekében lakatoljuk le. Makd hozzunk létre egy új réteget a vektoros Mikulás számára.

3. A Mikulás testének elkészítéséhez az Ellipse Tool eszközzel fogunk dolgozni.

4. A sapka alsó részéhez szintén az Ellipse Tool-t használjuk. A Direct Selection Tool segítségével fogjuk meg az elkészített kör felső pontját majd toljuk lefele, a két szélső pontját pedig húzzuk enyhén felfelé. Ezzel elérhetjük, hogy a sapka alsó része kapjon egy görbületet.

5. A sapka felső részét a Pen Tool eszközzel tudjuk létrehozni.

6. A szakállat három ellipszisből építjük fel, majd a Pathfinder panel Unite funkciójával összeolvasztjuk az egyes részeket.

7. Hozzunk létre árnyékokat az egyes elemek között. Készítsünk egy másolatot a szakállról, aminek állítsuk át a kitöltő színét feketére. A jobb egérgomb lenyomását követően a megjelenő helyi menüből az Arrange menüben lévő Send Backward paranccsal küldjük egyel hátrább a kijelölt elemet.

Majd állítsuk át az árnyék láthatósági értékét 50%-ra.

8. Ahhoz, hogy tökéletes legyen az árnyékhatás, le kell vágnunk valamennyit az árnyékból úgy, hogy az csak a mikulás testén jelenjen meg.

 

Ennek a legegyszerűbb módja, ha létrehozunk egy másolatot a Mikulás testéről az eredetivel megegyező pozícióba. A kijelölt testet a Ctrl+C billentyűkombinációval másoljuk le, majd a Ctrl+F billentyű együttes lenyomásával illeszük be az eredetivel megegyező helyre.

9. Jelöljük ki a szakáll alakzatát és a másolatot a testről, majd a Pathfinder panel Intersect funkciójával készítsük el a kettőnek a közös metszetét.

10. Az előző három pontban leírt eszközök és módszerek segítségével készítsük el a többi elem árnyékát is. A Mikulás és a zsák alatt lévő árnyék elkészítéséhez az Ellipse és a Gradient eszközöket használjuk. Adjunk meg egy középről kifelé, a feketéből a fehérbe tartó színátmenetet, aminek a láthatósági értékét 70%-ra állítsuk.

11. Készítsünk a Polygon eszközzel fákat a Mikulás mellé háromszögekből. Az egyes részek között lévő árnyékot a 7., 8. és a 9. pontokban leírt módszerrel készítsük el.

12. Készítsünk felhőket egyszerű körökből és téglalapból. Adjunk nekik fehér kitöltést, majd a Pathfiner panel Unite funkciójával olvasszuk őket össze.

 

Nézze meg a többi adventi tutorialt a Top School weboldalán!

 

Tanfolyam ajánló