Long shadow Photoshopban
TOP SCHOOL OKTATÁSI KÖZPONT

 

1. Hozzunk létre egy új munkaterületet az alábbi beállításokkal

2. Szöveg eszköz (Horizontal Type) segítségével hozzuk létre és formázzuk meg az alábbi szöveget.

3. Jelöljük ki a szöveg réteget és hozzunk létre ecsetet a szövegformából az Edit menü Define Brush Preset parancsával.

4. Az ecset létrehozása után hozzunk létre egy új réteget, majd kattintsunk az Ecset Eszközre (Brush Tool), ezt követően nyissuk meg a Window menü alatt a Brush Panel-t és adjuk meg a képen látható beállításokat (spacing 1%).

5. A Toll eszköz (Pen Tool) segítségével készítsünk egy szakaszt. FONTOS, hogy az eszközt a Vezérlőpult bal részén található Path opciót kiválasztva készítsük el.

 

Ha egy pont elhelyezése közben nyomva tartjuk a shift billentyűt, akkor vízszintes, függőleges vagy 45 fokos szögben tudjuk meghatározni. Ezután kattintsunk a szakaszra a jobb egérgombbal és válasszuk a Stroke Path opciót, amelyben a megnyíló panelben a Brush opciót válasszuk.

6. Határozzuk meg a rétegek sorrendjét és pozícióját az alábbi kép alapján.

7. Hozzunk létre egy téglalapot a szöveg és az árnyék mögé a Téglalap Eszközzel (Rectangle Tool).

8. Az árnyék rétegünk közvetlenül a téglalap réteg felett helyezkedjen el.

 

Kattintsunk jobb egérgombbal az árnyék rétegre és válasszuk a Create Clipping Mask opciót. Így csak a téglalap területén fogjuk látni az árnyékot.

9. Adjunk az árnyék rétegre Multiply keverési módot és csökkentsük le a Láthatósági értékét (Opacity) 20% körüli értékre.

10. Adjunk Vetett Árnyékot téglalap rétegünkre. Ehhez kattintsunk a réteg panel allján az Add a layer style gombra és válasszuk ki a Drop Shadow effektet.

 

Az alábbi kép alapján határozzuk meg az értékeket.

11. Jelöljük ki a háttér réteget és adjünk neki Kitöltést (Edit menü Fil parancsal). A téglalap rétegről érdemes színmintát venni és minimálisan sötétíteni.

 

12. Második Long shadow hatásunkat a Toll Eszköz (Pen Tool) segítségével készítjük el. Figyeljünk, hogy a Path helyett a Shape opció legyen kiválasztva a vezérlőpulton. Ennek köszönhetően az elkészített forma új réteget hoz létre.

 

Amennyiben utólag finomítanunk kell az elkészített formát, válasszuk ki a Direct Selection Tool-t, amellyel pontonként javíthatjuk árnyékunkat

13. Jelöljük ki az új árnyék réteget és csökkentsük le a Láthatósági értékét (Opacity) 20% körüli értékre.

14. Végül a Crop Tool segítségével megvághatjuk a vásznat.

15. Próbáljuk ki más színekben is!

 

Nézze meg a többi adventi tutorialt a Top School weboldalán!

 

Tanfolyam ajánló