Karácsonyfa papírmasé Photoshopban
TOP SCHOOL OKTATÁSI KÖZPONT

1. Hozzunk létre egy új dokumentumot az alábbi paraméterekkel.

2. Jelöljük ki a háttérréteget és az Edit menü Fill opciójának segítségével szinezzük át.

3. A Rectangle tool segítségével hozzunk létre egy téglalapot. A vezérlőpult beállításainál győződjünk meg arról, hogy a Shape (Shape Layer) opció van beállítva.

4. Válasszuk ki a Direct Selection tool-t és a téglalap sarokpontjait pozícionáljuk az alábbi képen látható módon.

5. Válasszuk ki a Move tool eszközt és jelöljök ki a téglalap réteget. A Ctrl + J segítségével duplikáljuk, majd a Direct Selection tool segítségével helyezzük át az új téglalap csomópontjait az alábbi ábrán látható módon.

6. Ismételjük meg párszor az előző lépéseket.

7. Jelöljük ki az eredeti téglalap réteget és kattintsunk a Réteg panel allján található Add layer style gombra. Válasszuk a Drop Shadow effektet, majd határozzuk meg az alábbi képen látható beállításokat.

8. Kattintsunk Jobb egérklikkel a rétegre és a Copy Layer Style segítségével helyezzük vágólapra az alkalmazott árnyékhatást. Ezután jelöljük ki maradék téglalap rétegeinket és a jobb egérklikk, Paste Layer Style opciót választva alkalmazzuk rajtuk.

9. A Type tool eszközzel hozzunk létre új szövegréteget és gépeljünk, formázzunk tetszőleges szöveget. Az alábbi képen látható szöveg: Tahoma, Bold, 80pt méret és -50 Tracking értékekkel rendelkezik.

Nézze meg a többi adventi tutorialt a Top School weboldalán!

 

Tanfolyam ajánló