info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

A felnőttképzés vagy csak a Ruander van mélyponton?

Ruander, másol, térkép, Top School, felnőttképzés, tanfolyam, Ruander vélemény, ruander iskola

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

A felnőttképzés vagy csak a Ruander van mélyponton?

Néhány hete az egyik kedves ismerősömtől megkaptam egy levelet, amiben azt kérdezte, hogy miért van a ti iskolátok címe megadva egy másik képző intézménynél? Amikor elolvastam a levelét, azt hittem, viccel vagy félreértett valamit.

Először arra gondoltam, megkérdezem az iskola tulajdonosát, mégis miként kell értelmezni ezt a dolgot? Esetleg arra gondolt, hogy szeretné hozzánk költöztetni az iskoláját, mert nálunk minőségi képzések zajlanak, és ez jót tenne az ő cégének? Vagy ez egy egyszerű provokáció? Vagy csak egy megtévesztő reklámmal van dolgunk?

Top School címe a Ruander oldalon Top School Oktatóközpont címe a Ruander oktatóközpont oldalán
Nagyobb mérethez kattints a képre

A weboldal tartalmát részletesebben megvizsgálva azt tapasztaltuk, hogy kérdés lényegesen egyszerűbb: a Ruander Oktatóközpont lemásolta az útvonaltervező modult a honlapunkról és arra sem vette a fáradságot, hogy legalább valamelyest átírja annak tartalmát, ez okozta azt is, hogy még a Top School Oktató Központ központi címe is benne maradt.
Szakmailag nagyon kellemetlen lehet, ha egy web tanfolyamokat és web programozó képzéseket szervező iskola nem rendelkezik olyan oktatókkal, akik képesek egy ilyen alkalmazás elkészítésére önállóan a rendelkezésre álló Google API dokumentáció alapján, hanem a konkurencia oldaláról kell lemásolni.

Mint a Nemzetgazdasági Minisztérium által regisztrált felnőttoktatási szakértőjeként azt kell mondanom, hogy a Ruander Oktatóközpont példája jól mutatja, hogy a felnőttképzés valóban átalakításra szorul, és igazi minőségbiztosítással kellene szabályozni a piacot.

Egy jól képzett web fejlesztéssel, web programozással foglalkozó szakembernek, aki oktatja is e témakört ugyanis önállóan meg kellett volna tudni írni egy ilyen programkódot. Ezért komoly szakmai kételyeim merültek fel az ehhez hasonló intézményekben folyó munkával és annak szakmai színvonalával kapcsolatban. Véleményem szerint ilyen eset akkor történhet meg, ha az intézményben nincs megfelelő szakmai vezető, az órákat pedig kevés kivételtől eltekintve másodállású, a Ruander reklámok szóhasználatát használva „guruk” tarják. Az, hogy a Ruander Oktatóközpontban pontosan miért történt ez így, azt természetesen csak a hatósági vizsgálat után tudjuk megmondani.

Az ügy lezárását követően ígérem, készítünk egy JavaScript tutorial oldal, amelynek elolvasása utána blogunk olvasói és a Ruander Oktatóközpont tanárai egyaránt megtanulhatják azt, hogyan lehet egy ilyen alkalmazást önállóan elkészíteni!

Ruander Oktatóközpont innen vette a JavaScriptet
Top School kapcsolati oldala. Innen származik az átvett JavaScript!Ruander
Közjegyzői ténytanúsítvány, ha valaki esetleg nem hinne a szemének…


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez